Hledáte nebo nabízíte pomoc? Spojímese propojuje dárce s lidmi v nouzi

17. 11. 2020

Spojimese je unikátní služba pro online propojení dárců s lidmi v nouzi. Umožňuje rodičům samoživitelům nebo lidem v nouzi zadat poptávku po finanční nebo hmotné pomoci, na které mohou dárci přímo soukromně reagovat v našem online chatu.

Služba původně vznikla na jaře 2020 v reakci na nedostatek roušek, aby umožnila propojení švadlenek, výrobců štítů a ochranných prostředků, dobrovolníků a dalších hodných lidí, kteří často bez nároku na odměnu pomáhali druhým. 

Díky složité situaci zejména rodičů samoživitelů v průběhu první i druhé vlny Covidu-19 se zaměření webu posunulo k propojování lidí v nouzi s dobrovolníky a dárci. Úzce spolupracujeme s charitativní organizací Klub svobodných matek a jako provozovatel i my sami přispíváme vybraným maminkám a tátům v nouzi.

Jak postupovat, když sháníte pomoc

Pokud sháníte pomoc v nouzi, zadejte si svoji Poptávku a my ji po ověření totožnosti zveřejníme. Jakmile obdržíte nabídku od dárce nebo dobrovolníka, zašleme vám na email odkaz, ze kterého se jedním klikem spojíte v našem online chatu. Kam pomoc doručit nebo kontakt mu předáte teprve až si získá vaši důvěru.

Všechny dárce a dodavatele, kteří vám učinili nabídku, uvidíte přehledně seřazené pod vaší poptávkou, do které vstoupíte ze svého emailu nebo po přihlášení do profilu. Informace o vás nikdy nezveřejníme ani nepředáme třetím osobám, pokud neporušíte zákon. Svoji poptávku můžete jedním kliknutím zrušit a odstranit z výpisů. 

Přečtete si Rychlý návod a podmínky pro žadatele

Nabízíte pomoc? U nás je to snadné

Spojimese.cz je unikátní i pro dárce, dobrovolníky nebo dodavatele služeb. Přesně si nastaví nabízenou pomoc nebo služby, které nabízejí a my je zobrazíme v přehledné nabídce zákazníkům. Všechny poptávky od zákazníků mají pohromadě pod svým účtem s možností nastavení, zda chtějí veřejně zobrazit své kontaktní údaje. 

I dárcům a dodavatelům oznámíme emailem, když je o jeho nabídku zájem, s poptávajícím se spojí na našem online chatu. 

V online chatu důvěřuj, ale prověřuj

Na našem online chatu spolu mohou komunikovat uživatelé i dárci a dodavatelé s jistotou, že své údaje předají až v okamžiku, kdy vzájemně mezi sebou získají důvěru. U žadatelů o pomoc ověřujeme telefonicky totožnost z občanského průkazu, přesto nemůžeme ručit za správnost.

Dárcům doporučujeme, aby si vždy podrobně prověřili identitu poptávajícího (náš návod), prověřili si, zda není na naší Černé listině, požádali ho o zaslání Facebookového profilu nebo fotografií, dokumentů ověřujících totožnost uživatele, např. nájemní smlouvu, potvrzení o školní docházce dětí, případně kontaktu na sociální pracovnici nebo třídního učitele. 

Napište nám nápady na zlepšení!

Přejeme vám mnoho úspěšných poptávek a nabídek. Pracovali jsme na systému opravdu usilovně, ale pokud přesto něco nefunguje jak očekáváte nebo máte nápad na novou sekci nebo na vylepšení, uděláte nám opravdu radost, když nám napíšete na email info@spojimese.cz

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce